Dirk - Folder van 19.01.2020 tot 02.02.2020 - Pagina 65




Hier is pagina 65 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 19.01.2020 tot 02.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Gehaktballen

Kip-courgetteballeties

Kingehakt, half-om-half en

EE

rundergehakt zijn vrij neutraal

hoofdgerecht — 4 pers

van smaak en combineren

40 min. (+ 30 min. oventijd)

daarcm goed met allerlei

nde kruiden en

m1 courgette

m 100 gr feta

N.

m 1 kg vastkokende aardappelen

m8 el olijfolie

m 400 gr Italiaanse roerbakgroente

=

m 260 gr pastasaus Toscana

m 10 gr munt, fijngesneden

GE

m 1 tl komijn

aba

m 300 gr kipgehakt

©,

m extra nodig: bakplaat, bakpapier, rasp

Le

1. Rasp de helft van de courgette

0

>

voeg wat zout toe en laat in een ver-

de

NN

giet 30 minuten uitlekken. Duw er

>

Ke

CE

zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de

SN

andere helft in blokjes. Snijd de helft

N

\

van de feta in 8 gelijke blokjes

\

a

2. Verwarm de oven voor op 200°C

X

Snijd de aardappelen in parten, meng

Maak je handen

S

met 4 el olijfolie, peper en zout

N

x

>

iets vochtig als

Verdeel over een met bakpapier

à |

je gehakthallen

beklede bakplaat en rooster 30 minu-

8

ten in de oven

gaat rollen, dan

3. Verhit ondertussen 2 el olijfolie in

4

Be

plakt het

een pan en roerbak de groente en de

I

gehakt niet aan

courgetteblokjes 3 minuten. Voeg de

Re

je handen

pastasaus toe, laat 15 minuten met

de deksel op de pan zachtjes stoven

m

Breng op smaak met peper en zout

D

“dé

4. Meng de munt, komijn, geraspte

6

courgette, peper en zout door het

5

gehakt. Verdeel het mengsel in

ek

Pi

8 gelijke porties. Maak je handen

Le

5

EN

AN

vochtig. Leg een blokje feta in het

we

k

er

midden van een portie gehakt en

nr

Ü

ia

vouw het gehakt er omheen tot een

balletje. Maak er zo nog 7. Verhit de

LAC

rest van de olie in een pan en bak de

gehaktballetjes in 12-15 minuten

CAE

goudbruin en gaar. Serveer met de

Ken

aardappelen en groenteratatouille en

garneer met de rest van de feta

Gehakt is onwijs veelzijdig. ie Kunt het

BEVAT P.P. 2834 KJ/677 KCAL, 34 GR VET WAARVAN

8 GR VERZADIGD, 62 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN

bijvoorbeeld gebruiken in sauzen, als

14 GR SUIKERS, 27 GR EIWIT, 3 GR ZOUT EN 9 GR

toofschetels of als kleine

VOEDINGSVEZEL

IE

balleties i

WIJNTIP Park Villa Merlot

balleties v

or in de soen

k

Dirk 65

*