Dirk - Folder van 19.01.2020 tot 02.02.2020 - Pagina 62




Hier is pagina 62 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 19.01.2020 tot 02.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Visballetjes met citroen en

dille

PEET EEN

GEHAKTBAL

EE

a

»

hoofdgerecht - 4 pers. - 30 min

CE

la

m1 kilo kruimige aardappelen

m 1 kg hutspotgroenten

I

Le

# 250 gr pangasiusfilet

m1 citroen

m2 stengels bosui

DZ

+

v“

7

Jan

m 10 gr dille

1

=

N

Na

m4 el olijfolie

VE

m 100 ml slagroom

N

m 2elgrove mosterd

m extra nodig: keukenmachine

1. Schil de aardappelen en snijd in

gelijke stukken. Doe de aardappe-

„>

len en hutspotgroenten in een pan

RK

À

en voeg 250 ml water en zout toe

Kook in 20 tot 25 minuten met de

deksel op de pan gaar.

ef

2. Snijd ondertussen de vis in grove

Î

stukken. Rasp de gele schil van de

EN

(

citroen en pers de helft van de

vrucht uit. Snijd de bosuitjes grof

Pluk de dille van de takjes. Doe de

|

iL

PI

vis, rasp van de citroen, de bosui

de helft van de dille, peper en zout

in de kom van de keukenmachine

en maal tot gehakt. Maak je handen

/

4

iets vochtig en rol 12 gelijke balle-

(4

tjes van het visgehakt

3. Verhit de olie in een koekenpan

en bak de balletjes in 12 minuten

rondom goudbruin en gaar. Schep

2

uit de pan en voeg de slagroom en

de helft van de mosterd toe aan het

IV

Mr

Dj

bakvet. Breng aan de kook en laat

N

N

A

10 minuten zachtjes inkoken. Breng

op smaak met de rest van de dille,

A

\

N

het citroensap, peper en zout. Doe

de gehaktballetjes terug in de saus

N

4. Giet de aardappelen met de

Vi

N

N

A

a

groenten af en stamp met de rest

van de olijfolie, rest van de mos-

terd, peper en zout tot een smeuige

hutspot. Serveer met de visballe-

tjes en de saus

BEVAT P.P. 2780 KJ/665 KCAL, 24 GR VET WAAR

1. Verse

VAN 10 GR VERZADIGD, 86 GR KOOLHYDRATEN

\

peterselie m2. Gedroogde koriander m 3. Mosterd m 4. Verse munt m

WAARVAN 13 GR SUIKERS, 20 GR EIWIT, 3 GR

m5. Bosui m 6. Sambal m7. Ketjap m8. Komijn m 9. Gemalen kruidnagel m

ZOUT EN 10 GR VOEDINGSVEZEL

WIJNTIP Gesigte Sauvignon Blanc

62 Dirk