Dirk - Folder van 19.01.2020 tot 02.02.2020 - Pagina 15




Hier is pagina 15 van 80 pagina's van de Dirk folder, geldig van 19.01.2020 tot 02.02.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

1.0 md

Æ

ra

74

es

2

TE

pr

à

en

SH

NK

‘à

4

AE ER

(AR

N

A;

he.

EE

{a

{

A

Aardannelsoen

Im

A

x

voorgerecht — 4 pers. — 25 min.

Ir

Ni

m 225 gr kruimige aardappelen

N)

m1 sjalot

m4 el zonnebloemolie

dl

nf)

nei

‘soon

# 200 gr prei fijn (gesneden)

%

m 50 ml witte wijn

#2 kippenbouillonblokjes

# 150 mi slagroom



m 125 g bacon

m extra nodig: staafmixer

\:

h

=

1. Schil de aardappelen en snijd in kleine

We

4

gs

blokjes. Pel de sjalot en snipper fijn.

2. Verhit een ruime soeppan met 2 el olie

bre)

en fruit de sjalot. Voeg de aardappel-

blokjes en twee derde van de prei toe en

dappelpannenkoekjes

bak al omscheppend aan. Laat op laag

Aal

risch|

vuur 10 minuten garen, schep regelmatig

snack - 4 pers. - 20 min.

om. Blus af met de wijn. Voeg 750 ml

water en de bouilonblokjes toe en breng

m 250 g vastkokende aardappelen

het ei. Dep de aardappelen droog en schep

aan de kook. Kook 15 minuten op laag

m 150 g worteljulienne

door het beslag. Meng met de wortel-

vuur tot de aardappel zacht en gaar is.

m1 bos bosui

julienne, de groene peper en de helft van

Pureer de soep glad met de staafmixer

m1 groene peper (pepermix, 3 stuks)

de bosui tot een stevig beslag. Voeg indien

en voeg de slagroom toe. Voeg indien

m5 el bloem

nodig een beetje water toe.

nodig extra water toe. Breng op smaak

m3 el maïszetmeel

3. Verhit een koekenpan met 2 el olie op

miei

met zout en versgemalen peper.

middelhoog vuur. Schep 2 el beslag in de

3. Verhit een koekenpan en bak de bacon

m2 el zonnebloemolie

hete pan en verdeel het gelijkmatig in een

knapperig. Laat uitlekken op keukenpa-

m1 el sojasaus

ronde vorm. Herhaal, afhankelijk van de

mel sesamolie

pier. Dep de rest van de prei droog met

grootte van de pan voor ca. 4 pannen-

keukenpapier. Verhit een koekenpan met

koekjes. Zet het vuur lager en bak ongeveer

2 el olie en bak de prei op hoog vuur goud-

1. Schil de aardappelen en snijd fijn in luci-

2 minuten aan elke kant licht goudbruin.

bruin en knapperig. Verdeel de soep over

fers. Doe ze in een kom en bestrooi met

Herhaal met de rest van het beslag.

4 kommen en garneer met de knapperige

1/2 tl zout zodat het vocht eruit trekt. Snijd

4. Meng de sojasaus met sesamolie en

bacon en prei.

de bosui in ragfijne ringen. Verwijder de

breng op smaak met versgemalen peper.

BEVAT P.P. 1530 KJ/366 KCAL, 28 GR VET WAARVAN 12

steel en de zaadlijsten van de groene

Serveer de pannenkoekjes warm met de

GR VERZADIGD, 16 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 4 GR

SUIKERS, 9 GR EIWIT, 4 GR ZOUT EN 3 GR VOEDINGSVEZEL

peper en snijd in dunne ringen.

rest van de bosui en de dipsaus.

2. Meng in een kom de bloem met het

BEVAT P.P. 1144 KJ/274 KCAL, 13 GR VET WAARVAN 2

GR VERZADIGD, 32 GR KOOLHYDRATEN WAARVAN 7 GR

WIJNTIP Alto Plano Chardonnay

maïszetmeel, 1/4 tl zout en klop los met

SUIKERS, 6 GR EIWIT, 1 GR ZOUT EN 4 GR VOEDINGSVEZEL

=

15