Poiesz - Folder van 04.11.2019 tot 10.11.2019 - Pagina 5




Hier is pagina 5 van 17 pagina's van de Poiesz folder, geldig van 04.11.2019 tot 10.11.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

WEEK 45 | pagina 3

VLEES UIT EIGEN REGIO

DUURZAAM: LAGERE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

Elke dag vers rundergehakt in uw Poiesz supermarkt. Gedraaid door uw Poiesz slager

MET VLEES VAN MELKKOEIEN (DUBBELDOELKOE).

met ons eigen kruidenmengsel. Bent u benieuwd waar uw vlees vandaan komt?

Het vlees van de melkkoe is voor de boer vooral een bijproduct. Het belangrijkste

Bij Poiesz geven wij u graag duidelijkheid! Neem bijvoorbeeld het rundergehakt

doel van de boer is immers om de koe melk te laten produceren. Doordat dit

dat speciaal geselecteerd wordt voor Poiesz, dit komt van Holstein melkkoeien uit

vlees een bijproduct is van de melkveehouderij en doordat in deze sector de

het Noorden. Dat wil zeggen: Friesland, Groningen of Drenthe. De melkkoeien

productiviteit in Nederland zeer hoog ligt, is ook de broeikasemissie van dit vlees

worden ook wel dubbeldoelkoeien genoemd. Ze hebben hun leven lang geleefd

relatief laag. Zeker vergeleken met vlees van de vleesveestapel.

op de boerderij om melk te produceren voor de melkveehouder.

Naast gras krijgen de melkkoeien nog ander ruwvoer. Gedroogd gras, (snij)maiïs

Het vlees wordt op één locatie speciaal geselecteerd voor Poiesz supermarkten.

en krachtvoer met vitamines en vetten. Ook krijgen de koeien (rest)producten uit

Ook wordt hier de herkomst locatie en de tracering gewaarborgd. Zo spelen we

de voedingsmiddelenindustrie, zoals pulp van bieten en aardappelbijproducten.

in op de toenemende vraag van de consument om een regionaal of lokaal

Dit draagt bij aan het duurzaam verwerken van producten die de mens niet kan

herkenbaar product aan te kunnen bieden. Zoals dit regionale en verantwoorde

of wil eten.

dubbeldoelkoeien vlees!

MEER WETEN?

LEKKER: GEVARIEERD GELEEFD EN GEVOERD,

Kijk op: www. poiesz-supermarkten.nl/herkomst-vers

DAT PROEFT U!

Een koe die elke dag, week-in-week-uit een topprestatie levert. Hierdoor leeft en

eet de koe ook anders. Zo mogen de melkkoeien zomers vaak in de Nederlandse

weide grazen. En hebben ze de mogelijkheid zich te goed te doen aan het verse

gras dat daar groeit. Doordat de koe een aantal jaren op deze wijze leeft, eet

en melk geeft is het vlees van de melkkoe ook absoluut anders van smaak!

Noorder rundergehakt

"8 a

gekruid of ongekruid

of staven.

Met Noordergehakt van Poiesz

hunt u alle kanten op. *

Jelle de Boer, Slager bij Poiesz Ylst

GRAM

zen

Hilo 5.00

Md

VE

re

a

um.

nnen nennen

ne

TEN

5

me

1

ur

Et

ln,

ir

1

j

in

=

=

zE

wi

ei

ER Fe)

VA

A

=

ei

N

Tr

dh:

Rn

OERS

“re

Fe

à

En

FU

N

nl

tl

a

à

à

de,



x

ES

ca

Wi

Ih

fi

lu

Nr

N

Es

NRK

x.

4

Aid

a

vi

A;

K

à

d

Ps

el

de

Ki

a

x

5

1

a

1

N

k

à

sa

A]

A

a

Na

A

Le

AAN

}

À

NE

NE

ve

®

LU

a

A

se

à

bi

a

AN

D

SR

(Eur

x

4

AR

te

NN

Eu



\

A

er

Ex

ht

A

2

ur

vi

a

a

a

à

V

Ns Pi

St

u

SUPERMAR!

KTEN