Dirk - Folder van 01.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 8




Hier is pagina 8 van 72 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.11.2019 tot 30.11.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Weekmenu

Lasagne van zalm en

knolselderij

hoofdgerecht - 4 pers.

25 min. (+ 20 min. oventijd)

D

Te

>

m1 knolselderij

m1 citroen

m 50 gr boter

m4 el slagroom

m 200 gr Noorse zalmblokjes

m 200 gr geraspte oude kaas (Old

EERE

Amsterdam, zakje, 100 g)

m extra nodig: staafmixer,

Pm.

ovenschaal



Eh



1. Verwarm de oven voor op 200°C.

Pi

Breng een pan met water en een

=

A

Ër

beetje zout aan de kook. Schil de

€;

te

knolselderij en snijd 4 grote plakken

van 5 mm. Halveer de plakken in de

breedte. Snijd de rest van de knolsel-

derij in kleine blokjes.

Jes

2. Kook de blokjes knolselderij in

lit

*

Ke

Water met het sap van een halve

le

En

citroen in 15 minuten gaar. Schep de

Kr

blokjes uit de pan. Kook de plakken



knolselderij in 10-12 minuten beet-

La

Mei

gaar. Schep voorzichtig uit de pan.

ER

3. Pureer met de staafmixer in een

maatbeker de blokjes knolselderij

met de boter en de slagroom tot een

romige puree. Breng op smaak met

nu

zout en peper.

x

4. Verdeel een derde van de puree

er

Si

over de bodem van een ondiepe

rem

Be

ovenschaal. Verdeel de helft van de

plakjes knolselderij hierover. Schep

ds

hier een derde van de knolselderij-

puree op en verdeel er de zalm over.

Bestrooi met zout en peper.

be

5. Verdeel dan de resterende knol-

Tip van Dirk

selderijplakken erover en eindig met

Ga je de knolselderij

puree. Bestrooi met oude kaas en

niet meteen gebruiken

mmige

bak 20 minuten in de oven goudbruin

na het snijden? Leg

tegen verkleuring de

en krokant. Laat een paar minuten

44

rr

rusten voordat je het serveert. Snijd

stukjes dan in water

met citroensap. B

dan de rest van de citroen in partjes

en serveer bij de lasagne.



ei

fe

BEVAT P.P. 2284 KJ/546 KCAL, 38 GR VET WAARVAN

Ke

22 GR VERZADIGD, 14 GR KOOLHYDRATEN WAAR-

VAN 1 GR SUIKERS, 30 GR EIWIT, 4 GR ZOUT EN 12

GR VOEDINGSVEZEL

WIJNTIP The Collection rosé