Dirk - Folder van 01.11.2019 tot 30.11.2019 - Pagina 39




Hier is pagina 39 van 72 pagina's van de Dirk folder, geldig van 01.11.2019 tot 30.11.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

3

Anpelkruimeltaart met

Sintwafel met strooigoed

ez

speculaaskruiden

tussendoortje - 4 pers.

nagerecht - 4 pers.

30 min. (+ 20 min. wachttijd)

15 min. (+ 35 min. oventijd)

m 100 gr strooisnoep

m3 Jonagold appels

m 100 gr boter, op

m 140 gr rietsuiker

kamertemperatuur

m1 el custardpoeder (pak 400 g)

m 50 gr suiker

m1 tl koek- en speculaaskruiden

m8 gr vanillesuiker

m1tlkaneelpoeder

miei

m1 citroen

m4 el volle melk

m 175 gr havermout

m 250 gr zelfrijzend bakmeel

m 130 gr boter (koud)

m 2 tl koek- en speculaaskruiden

m extra nodig: ovenschaal

m 25 ml zonnebloemolie

m 125 ml slagroom

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

m extra nodig: handmixer,

Schil de appels, verwijder het klok-

wafelijzer

huis en snijd in gelijke blokjes.

Meng de appels met 2 el rietsuiker,

1. Hak 70 gr strooisnoep grof. Houd

custardpoeder, koek- en speculaas-

de rest apart. Klop met een hand-

kruiden en kaneelpoeder. Halveer

mixer de boter met 30 gr suiker en

\,

de citroen en pers het sap van de

de vanillesuiker luchtig. Mix het ei

en de melk erdoor.

halve citroen uit en schep om.

2. Meng de rest van de suiker met

2. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de

de havermout. Snijd 110 gr boter in

koek- en speculaaskruiden en een

N

blokjes en meng met koude handen

halve tl zout boven het botermeng-

tot een kruimelig deeg.

sel en meng tot een deeg. Schep

3. Vet de ovenschaal in met de

het gehakte strooigoed door het

L'

resterende boter. Verdeel de

deeg. Dek de kom af en zet

appelvulling over de ovenschaal en

20 minuten koud weg.

verspreid het kruimeldeeg er

3. Vorm met natte handen 6 bolle-

Pp

gelijkmatig over.

tjes van het deeg. Vet het wafelijzer

2

4. Bak de appelkruimeltaart in

in met olie en warm voor op middel-

ongeveer 35 minuten goudbruin in

hoge temperatuur.

de oven.

4. Leg een deegbolletje in het mid-

BEVAT P.P. 2591 KJ/619 KCAL, 30 GR VET WAAR-

den van het wafelijzer. Sluit het

VAN 18 GR VERZADIGD, 78 GR KOOLHYDRATEN

wafelijzer en bak de wafel in onge-

WAARVAN47 GR SUIKERS, 6 GR EIWIT, 1 GR ZOUT

EN 6 GR VOEDINGSVEZEL

veer 4 minuten goudbruin. Vet het

ijzer opnieuw in met olie en herhaal

dit voor de rest van de wafels.

5. Klop de slagroom met de rest van

de suiker stijf. Serveer de wafels

met slagroom en strooi de rest van

het strooisnoep over de slagroom.

D

BEVAT P.P. 3128 KJ/748 KCAL, 41 GR VET WAAR-

A

(a

VAN 23 GR VERZADIGD, 83 GR KOOLHYDRATEN

Fe

WAARVAN 32 GR SUIKERS, 10 GR EIWIT, 2 GR

ZOUT EN 2 GR VOEDINGSVEZEL

39