Bijenkorf Nederland reclamefolder onlineZo, je bent dus op zoek naar de folder van De Bijenkorf?

De Bijenkorf is één van de bekendste warenhuizen van Nederland. Tegenwoordig is de Bijenkorf vooral in de grote steden te vinden. In steden als Maastricht en Den Bosch staat een modefiliaal. Bij de grote filialen is van alles te vinden. Een belangrijk onderdeel van de Bijenkorf is natuurlijk kleding. Je kunt in deze winkels naast kleding van merken als Dept en Sandwich ook de luxe merken vinden, zoals Isabel Marant en Tory Burch.

Kleding is echter slechts één onderdeel van dit grote warenhuis. Behalve het grote assortiment accessoires, zoals tassen en zonnebrillen, kun je er ook terecht voor speelgoed, voor de inrichting van je huis en voor allerlei elektronische apparaten. Daarbij gaat het om zowel computers als om keukenapparatuur en persoonlijke verzorging. Voor bijna elk deel van het huis kun je wel spullen kopen voor de inrichting en ook delicatessen ontbreken niet.

De Bijenkorf folder van deze week


Bijenkorf
 DeBijenkorfNeth 04w1
blader door deze folder
Aanbiedingen geldig vanaf 13.01
tot en met 14.02

Bijenkorf

Een lange geschiedenis

De Bijenkorf is in 1870 opgericht door Simon Goudsmit. Het was een kleine fourniturenwinkel in Amsterdam, genaamd Magazijn de Bijenkorf. Als Goudsmit in 1889 overlijdt, neem Arthur Isaac, zijn neef, de zaak over. Hij koopt een aantal panden op in Amsterdam om zijn winkel uit te kunnen breiden. Om toch te kunnen blijven verkopen, verhuist hij tijdelijk naar de Dam. De omzet steeg daar echter zo snel, dat hij besloot de Bijenkorf permanent op deze plaats te vestigen. Deze plaats moest echter gefinancierd worden en banken bleken niet happig op het verstrekken van een lening aan een fourniturenwinkel. Daarom transformeerde hij zijn winkel om tot een warenhuis.

Door de Eerste Wereldoorlog kon het pand op de Dam lange tijd niet afgebouwd worden. Pas in 1915 kan het volledig in gebruik worden genomen. De Bijenkorf begon toen al met de acties en aanbiedingen die we nu zo typerend vinden. Door goede promotionele acties weet het bedrijf veel bekendheid te verkrijgen. In 1926 wordt een tweede filiaal geopend in Den Haag. In datzelfde jaar opent dochtermaatschappij HEMA de deuren in Amsterdam. In 1930 komt daar een filiaal in Rotterdam bij. Als Joods bedrijf moest het bedrijf in de Tweede Wereldoorlog worden overgedragen aan iemand die niet Joods was.

In 1958 is de HEMA uitgegroeid tot een grote keten. Om te zorgen voor een goed beheer van het steeds verder uitbreidende concern wordt er een overkoepelende organisatie opgericht: Bijenkorf Beheer. In 1969 wordt er een groot filiaal geopend in Eindhoven. Arnhem, Utrecht en Amstelveen volgen. Om internationaal een sterke positie in te kunnen nemen, wordt er besloten tot een fusie met Vendex, een maatschappij die onder andere V&D onder zich heeft. Als in 2001 vestigingen van P&C groep worden overgenomen, kan de Bijenkorf zich ook vestigen in Breda, Den Bosch en Groningen. Vanaf 2002 wordt er uitgebreid naar Enschede en Maastricht en opent er een outletstore in Venlo. In 2013 wordt besloten om de focus meer te leggen op de grote filialen. Verschillende winkels van de Bijenkorf gaan dicht en er wordt flink geïnvesteerd in de winkels in de grote steden.

Magazine

De Bijenkorf brengt elk seizoen een magazine uit, met daarin de laatste trends, nieuwe collecties en aankondigingen van acties, zoals de Drie Dwaze Dagen en de Maffe Marathon. In deze actieperiodes gaan de producten tegen extreem lage prijzen de deur uit.