Geef inbrekers geen kans

Inbraak voorkomenWist je dat inbrekers slechts 30 seconden nodig hebben om je huis binnen te komen? Dat is best wel een eng idee, vind je ook niet?

Probeer dieven dus slim af te zijn om een hoop ellende en narigheid te voorkomen. We hebben de gouden tips voor je op een rijtje gezet:

    • Dieven schrikken van licht dus zet ze in de “spotlights”. Schaf buitenlampen aan die bij elke beweging aanspringen of zorg dat er altijd een lamp brandt in huis.
    • Is extra licht niet genoeg en wil je de inbreker met hardere maatregelen afschrikken? Dan is een alarmsysteem erg effectief. Het liefst eentje dat veel lawaai maakt
    • Geef inbrekers geen reden om van jouw huis een doelwit te maken. Zorg er dus voor dat je waardevolle spullen uit het zicht houdt.
    • Anno 2018 is het wellicht ook het volgende slim: zet niet op social media dat je lang van huis bent. Of zorg er in ieder geval voor dat alleen echte vrienden je vakantiekiekjes kunnen zien.
    • Maak inbrekers het bovendien niet te makkelijk. In films zie je bijvoorbeeld dat mensen een sleutel onder de deurmat of bloempot verstoppen. Je snapt wel dat dit in de echte wereld geen goed idee is. Doe de deur ook altijd goed op slot. Zelfs als je snel naar de Albert Heijn om de hoek gaat of de hond uitlaat.

Het kan gebeuren dat een inbreker, ondanks alle maatregelen, toch binnenkomt. Zorg er dan voor dat hij of zij in ieder geval je meest kostbare eigendommen niet in handen kan krijgen. Hoe? Door ze in een inbraakwerende kluis op te bergen.

Kluizen zijn namelijk een echte uitdaging voor inbrekers. Ze hebben geen zeeën van tijd om de code te ontcijferen of de kluis open te breken. Voor zo’n klus hebben ze wel langer dan 30 seconden nodig! Bovendien is een kluis lastig zijn om mee te nemen. Vooral als jij je privékluis aan de muur of vloer bevestigt.

Mocht je je nu afvragen waar je een privékluis vandaan moet halen: een kluis voor thuis kun je tegenwoordig eenvoudig online kopen! Er zijn privékluizen in alle soorten en maten verkrijgbaar.